Sur-sød kylling med mango

Ingredienser

5 store kyllingelår. Benet fjernes og de skæres tyndt
1 spsk. risvin eller sherry
1 spsk. mørk soyasauce
½ tsk. de 5 krydderi
½ tsk. ristet sesamolie
1 fed hvidløg i skiver
1 rødløg i tykke skiver
1 stk. frisk ingefær i tynde stænger
125 g slikærter
1 gulerod i skiver
1/4 rød peberfrugt i tern
2 små auberginer skåret i 3 stykker og så halveret
1 mango i skiver

Sauce:
1 spsk. brun farin
2 spsk. mørk soya
3 spsk. kinesisk sort eddike (Chinkiang)
1 spsk. ketchup
2 tsk. maizena

Fremgangsmåde

Lad kyllingestykkerne marinere i marinade – som er de 4 øverste ingredienser – i mindst 2 timer. Afdryp og gem marinaden.
Varm en wok op med 2 spsk. jordnøddeolie ved høj varme og lynsteg kyllingestykkerne indtil de er brune og skindet sprødt. Afdryp for overskydende olie, læg på en tallerken og hold det varmt. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt. Steg aubergine til de er gyldne og stil dem til side. Lynsteg hvidløg, løg, ingefær og gulerod til det afgiver duft. Tilsæt ærter og rød peberfrugt, bland det godt. Tilsæt kylling, mango og sauce ingredienserne – som skal blandes inden. Bland det godt indtil grønsagerne er helt dækkede af saucen (tilsæt vand hvis saucen koger ind for hurtigt), tilsæt aubergine og rør godt.
Mango kan evt. erstattes af frisk, men det SKAL være frisk – ananas.
Hvis kinesisk sort eddike ikke kan skaffes, så brug balsamico elelr sherryeddie.